Nieuwsarchief

Een update: over werk, privé, incidentenfotografie en Twitter/X

De vaste bezoeker van mijn website is het al wel opgevallen: ik ben de afgelopen maanden niet heel actief met het vastleggen van incidenten. Zo is bijvoorbeeld de maand september voorbij gegaan zonder dat ik nieuws heb gepubliceerd op mijn website. Het is niet dat ik geen interesse meer heb in het vastleggen van incidenten, maar het is een samenloop van omstandigheden waardoor het verslaan van incidenten momenteel op een lager pitje staat. Zo ben ik voor diverse opdrachtgevers in de bouw- en infrasector volop bezig met het vastleggen van projecten. En ook het gezinsleven thuis gaat op sommige momenten voor.

Op het gebied van werk gaat het momenteel erg goed, ik reis veel door het land en mag voor diverse grote en kleine bedrijven op pad om mooie fotoreportages te maken. Uiteraard weten velen dat ik veel op pad mag voor spoorbeheerder ProRail, maar er zijn uiteraard veel meer klanten die ik mag voorzien van foto's. Denk aan spoorse aannemers zoals VolkerRail, Swietelsky Rail Benelux en Strukton, (bouw)bedrijven zoals Van Spijker Infrabouw, Dura Vermeer en Martens en Van Oord. Maar ook andere interessante klanten zoals de NVRD, de Nederlandse vereniging voor afval- en reinigingsdiensten: sta je de ene dag op het spoor te fotograferen, rij je de volgende dag mee op een vuilniswagen om foto's te maken voor de beeldbank van de NVRD. Lekker gevarieerd! Ook verduurzaming komt tegenwoordig veel voorbij in mijn werk. Voor Van der Sluis Technische Bedrijven heb ik kennis leren maken met allerlei aspecten van de energietransitie in woningen en bij vervoerder Arriva sta ik regelmatig bij elektrische- en waterstofbussen foto's te maken. Kort samengevat: het is een prachtig jaar qua werk met erg veel leuke projecten en even zulke leuke contactpersonen met wie ik mag samenwerken.

Op de dagen dat ik niet op pad ben, ben ik vooral veel thuis aan het werk. Niet alleen foto's nabewerken, maar ook de administratie bijhouden, afspraken inplannen en diverse websites bijhouden. Toen ik in 2010 begon als zzp'er moest ik een bedrijfsnaam 'verzinnen'. Dat werd Stefan Verkerk Fotografie en Webdesign. Dat webdesign gedeelte zat in mijn bedrijfsnaam omdat ik destijds nog regelmatig websites maakte voor kleine bedrijven en zzp'ers. Inmiddels zo'n 14 jaar later bouw ik geen websites meer voor anderen, simpelweg omdat zoiets te veel tijd kost en ik het niet kan combineren met mijn werk als fotograaf. Wel beheer ik mijn eigen websites en dat zijn er ook nog steeds aardig wat. Bijvoorbeeld deze website, maar ook HMpaal.nl, MXbord.nl, IMbot.nl en vooral mijn eigen beeldbank: Beeldbank.SVFW.nl.

Mijn eigen beeldbank heb ik eerder dit jaar nog volledig vernieuwd. Dat mocht ook wel, want mijn beeldbank is zo'n beetje de levensader van mijn bedrijf en de vorige versie van de website stamde alweer uit 2016. Mijn opdrachtgevers én media afnemers worden vanuit mijn beeldbank voorzien van de gemaakte foto's en video's en tevens dient de beeldbank als foto archief voor mijzelf en anderen. Het is een stuk software waar ik de afgelopen jaren ontzettend veel (vrije) tijd in heb gestopt en dus ook ontzettend trots op ben. Nu die verbouwing achter de rug is, staat er voor het komende jaar nog een nieuwe portfolio website op de planning. Deze website inderdaad dus, hier moet ook weer eens wat nieuws voor komen. Suggesties en wensen zijn uiteraard welkom per e-mail!

Ondertussen gaat het gezinsleven ook door. Het is inmiddels alweer bijna 2 jaar geleden dat wij een prachtige zoon hebben mogen verwelkomen en het zou over een tijdje nog wel eens drukker kunnen gaan worden met de luiers. Ook is gebleken dat de nachten echt belangrijk zijn geworden qua nachtrust... jeetje, wat word je snel oud als de nachten slecht zijn, haha. Overdag is het vaak een mix van opdrachten, thuis werken en aandacht voor het gezin / familie: Ja, dan is er ineens een stuk minder tijd voor incidenten. Ergens wel jammer, maar het geeft ook wat rust. Van 2009 tot 2022 heb ik bijna altijd 24 / 7 aangestaan en nu dat niet altijd meer het geval is, merk je pas hoe slopend zoiets kan zijn. De momenten dat ik nu wel naar incidenten kan, probeer ik mij vooral ook te focussen op het maken van goede beelden. Wellicht ben ik dan niet meer de snelste of sta ik niet altijd meer vooraan, maar als de kwaliteit goed is én blijft en afnemers dat ook opmerken, dan geeft dat meer voldoening!

Dan nog even op X / Twitter. Afgelopen week heb ik mij buitengesloten van mijn eigen account @Stefanuzz. Hoe komt dat? Simpel. Of eigenlijk weer niet. Tegenwoordig is 2 Factor Autorisatie (2FA) zo'n beetje de standaard bij het inloggen en uiteraard maak ik daar ook zoveel mogelijk gebruik van. Op X / Twitter maak ik daar ook al lange tijd gebruik van. Maar dat ging in eerste instantie daar via de X / Twitter app zelf in plaats van een externe 2FA applicatie. Van de week was ik wat oude X / Twitter accounts aan het legen en verwijderen, toen ik per ongeluk het wachtwoord van mijn @Stefanuzz X / Twitter-account in mijn wachtwoordmanager overschreven heb. Ik moest dus een nieuw wachtwoord aanvragen, wat lukte. Maar bij het aanmaken van een nieuw wachtwoord word je standaard uitgelogd op al je apparaten. En bij het inloggen heb ik 2FA aan staan. En die verliep... inderdaad, via de X / Twitter app waar ik dus ook op uitgelogd was. Met andere woorden: de code om de 2 Factor Autorisatie uit te voeren kan ik niet bereiken, want daarvoor moet ik inloggen met diezelfde 2 Factor Autorisatie. Een zeer merkwaardige situatie waar ik op voorhand totaal niet over nagedacht had, getuige het feit dat ik de recovery codes ook niet had opgeslagen destijds. Wat een ongelofelijke fout! Weer iets geleerd.

Via de support pagina's van X / Twitter is er een optie om met een bepaalde procedure die 2 Factor Autorisatie door X / Twitter te laten uitschakelen door de support afdeling, maar dat kan volgens de e-mail 'enige tijd duren'. En wat ik elders op internet lees (met name op Reddit) is dat daar totaal niet meer aan (mee) gewerkt wordt, want naar het schijnt heeft X / Twitter geen support afdeling meer. Het is dus afwachten of ik ooit nog toegang ga krijgen tot mijn @Stefanuzz account.

Tot die tijd, maak kennis met mijn back-up account: @Bouwfotograaf. Indien ik wat incidentgerelateerd post, dan zal dat op dat account zijn. En uiteraard is het anders gewoon te volgen via mijn website of via Telegram.

Nog leuker is het natuurlijk als je mij volgt via Instagram. Daar post ik regelmatig wat foto's op en krijg je bijna dagelijks wel een story te zien van mijn fotografie werk. Dus volg mij nu vooral daar: StefanVerkerkNL.


De verhuizing van het monumentale seinhuis op station Groningen, een foto gemaakt 15 september jl. in opdracht van ProRail
 
Reageren 278x
Tags:

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie
Het weer in Wezep
Zonnig 16,1°C
ONO 1,4km/h
7,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz Bouwfotograaf
Per 12 oktober ben ik (tijdelijk?) te volgen op Twitter/X via mijn back-up account @Bouwfotograaf.
Ik heb helaas op dit moment geen toegang meer tot mijn @Stefanuzz account vanwege problemen met inloggen met 2FA.
@Bouwfotograaf op Twitter/X