Nieuwsarchief

Vrachtwagen rijdt in op file op de N50 bij Kampen: flinke schade en gewonde(n)

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagmiddag met zijn combinatie op een file ingereden op de N50 bij Kampen. Bij het ongeval raakten een of meerdere personen gewond. Het ongeval gebeurde omstreeks tien over half een op de N50 ter hoogte van afslag Kampen. De chauffeur kwam vanuit de richting van Emmeloord en zag de file bovenop het viaduct over de Flevoweg over het hoofd. Hij heeft nog geremd - getuigen de remsporen op het wegdek - maar dat mocht niet meer baten: de vrachtwagen boorde zich in de auto voor zich. Die auto raakte vervolgens weer een auto met aanhanger geladen met fietsen.

Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse, omdat er veel inzittenden in de auto's zaten. Zo waren er onder meer tenminste 5 of 6 kinderen bij het ongeval betrokken. De politie liet tegenover De Stentor weten dat een 33-jarige vrouw uit Zwolle samen met een passagier gewond zijn geraakt en per ambulances naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Een 40-jarige man uit Urk en nog 6 inzittenden van de auto bleven ongedeerd. Twee van hen werden wel ter plaatse door het personeel van de ambulance gecontroleerd. De 72-jarige bestuurder van de vrachtwagen uit het Friese Berltsum bleef ongedeerd.

De schade door het ongeval was groot. De grijze personenauto raakte zwaar beschadigd aan de achterzijde. Ook de voorste personenauto met aanhanger liep schade op. De fietsen in de aanhanger liepen ook schade op. Bergingsbedrijf Wolves is ter plaatse gekomen om de personenauto's en aanhanger te bergen. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de vrachtwagen afgesleept.

Vanwege het ongeval was de N50 afgesloten voor het verkeer richting Zwolle. Het verkeer kon gebruik maken van de toe- en afrit om langs het ongeval te rijden. Er ontstond een lange file vanaf Ens richting Kampen.


Locatie 1 reactie 1.969x

Reactie (1)

Gert Heideveld Zondag 28 juli 2024 – 13:47
Heel verraderlijk punt, over het viaduct wordt er ingevoegd wat stremming met zich mee brengt. Komende van Emmeloord bij het naderen van het viaduct geen goed overzicht als je dan even niet goed oplet gebeurd er dit soort ongelukken.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Grote zoekactie in de IJssel bij Kampen: man (52) verdronken in rivier
Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Het weer in Wezep
Bewolkt 20,6°C
O 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier