Nieuwsarchief

Nieuwe brandweerkazerne in Oldebroek feestelijk geopend

De nieuwe brandweerkazerne van brandweer Oldebroek aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek is vrijdagmiddag feestelijk geopend. De nieuwe kazerne vervangt de oude kazerne die aan de Spronksweg in het centrum van Oldebroek staat. De nieuwe kazerne buiten het centrum van Oldebroek is een stuk ruimer opgezet, waarbij de voorzieningen voldoen aan de huidige eisen voor goede uitvoering van de brandweerzorg. Onder toeziend oog van een grote groep genodigden, brandweervrijwilligers en pers werd de nieuwe kazerne geopend door burgemeester Tanja Haseloop van gemeente Oldebroek, de algemeen directeur en regionaal commandant brandweer van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland Diemer Kransen en postcommandant van brandweer Oldebroek Hendrik Legemate.

De nieuwe kazerne langs de doorgaande weg vanaf het centrum van Oldebroek richting Wezep is volledig opgebouwd uit hout. Bouwbedrijf Prins Bouw is afgelopen jaar begonnen met de bouw van de nieuwe kazerne. Recent is het pand opgeleverd en kon de brandweer van Oldebroek beginnen met het verhuizen van allerlei goederen. De nieuwe brandweerkazerne beschikt onder andere over een instructielokaal, een bar met moderne keuken, enkele kantoren en kleed- en wasruimten met douchevoorzieningen.

Nadat de opening plaats had gevonden is de nieuwe kazerne daadwerkelijk in gebruik als uitruklocatie voor de voertuigen. "Misschien dat sommige brandweerlieden bij een uitruk nog naar de oude locatie zullen rijden uit gewoonte" werd er nog gegrapt. De nieuwe locatie aan de Zuiderzeestraatweg werd gekozen omdat de veiligheid in het centrum van Oldebroek niet meer gegarandeerd kon worden. De locatie aan de doorgaande weg werd als de meest ideale locatie voor de brandweer van Oldebroek aangewezen. Wie tijdens de opening goed oplette, merkte wellicht op dat dat nu wat ongelukkig over kwam: tijdens de opening in de avondspits stonden er lange files voor de tijdelijke verkeerslichten bij de wegversmalling op de Zuiderzeestraatweg. Vitens is bezig met het vervangen van de waterleidingen langs de Zuiderzeestraatweg vanwege de vele waterleidingbreuken. De komende maanden zal dit voor veel hinder blijven zorgen. Om de uitruk van brandweer Oldebroek toch snel te kunnen laten verlopen, heeft de aannemer een brandweerpager gekregen. Op het moment dat brandweer Oldebroek met spoed opgeroepen wordt, worden de verkeerslichten op rood gezet zodat het verkeer 'bevroren' wordt en de vrijwilligers snel naar de kazerne kunnen komen over de vrije weggedeeltes, waarna de tankautospuit ook snel kan uitrukken. Dit levert voor weggebruikers maximaal 5 minuten wachttijd op bij de verkeerslichten in het geval van een noodsituatie.

Wie de nieuwe brandweerkazerne van brandweer Oldebroek zelf graag wil bekijken is op zaterdag 15 juni van harte welkom op de open dag aan de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van huisnummer 213. Van 12:00 tot 17:00u zijn de deuren van de brandweerkazerne voor iedereen geopend en kun je een rondleiding krijgen door de nieuwe kazerne.
Locatie Reageren 1.452x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Brandweer uren druk met flinke bosbrand langs de Bovendwarsweg bij Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 20,5°C
O 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier