Nieuwsarchief

Brandlucht op de Noord-Veluwe door zeer grote brand in Uddel

Op de Noord-Veluwe was woensdagochtend een sterke brandlucht te ruiken door een zeer grote brand bij een tuincentrum aan de Meervelderweg bij Uddel (gemeente Apeldoorn). Vanuit diverse plaatsen kwamen berichten over stankoverlast. Onder andere in Hattem, Heerde, Wapenveld, Wezep, Epe en Vaassen was een brandlucht te ruiken. Uit metingen van de brandweer is gebleken, dat er geen gevaarlijke stoffen in de rook zaten. Bewoners van de Noord-Veluwe hoefden zich dus geen zorgen te maken.

De brand bij tuincentrum Fonteyn in Uddel heeft veel schade veroorzaakt. Het grootste gedeelte van het pand is volledig door de brand in de as gelegd. De brand brak rond tien voor zes uit aan de voorzijde van het pand. Binnen 10 seconde na de eerste melding werd er door de meldkamer van de brandweer opgeschaald naar grote brand. Kort daarop werd er opgeschaald naar zeer grote brand en werden er diverse 'pelotons' opgeroepen. Door de hoge vuurbelasting van het pand kon de brand zich razendsnel uitbreiden naar andere delen van het pand. Uiteindelijk kon een deel bewaard blijven, maar hier zal ongetwijfeld ook forse rook- en waterschade zijn. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. Een groot deel van het personeel is ook bij de brand geweest, zij reageerden verslagen door de brand. Enkele personeelsleden hebben nog geholpen met het uitrollen van aanvoerslangen. Enkele boeren hebben waterpompen voor het beregenen van akkers aangesloten op de blusslangen, zodat de brandweer extra water had. Daarnaast zijn er nog veel waterwagens ingezet, onder andere die van brandweer Oldebroek.


Locatie Reageren 7.373x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Uddel:

Het weer in Wezep
Regenbui 8,7°C
N 27,4km/h
12,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier