Nieuwsarchief

Dode en 5 (zwaar)gewonden bij zeer ernstig eenzijdig ongeval Oldebroekerweg Biddinghuizen

Op de Oldebroekerweg bij Biddinghuizen is in de nacht van dinsdag op woensdag een zeer ernstig eenzijdig verkeersongeval gebeurd, waarbij een persoon om het leven is gekomen en nog eens vijf personen gewond raakten. Het ongeval gebeurde omstreeks vier uur op de weg tussen Elburg en Biddinghuizen. Het personenbusje kwam vanuit de richting van Elburg en is vlak voor de bebouwde kom van Biddinghuizen van de weg geraakt. Het busje heeft eerst een boom geschampt, waarna het met volle snelheid op een boom is ingereden. Voorbijgangers troffen het ongeval aan en hebben de hulpdiensten gebeld. Toen bleek al snel dat er tenminste drie personen bekneld zaten in het busje. Een slachtoffer was uit het busje geslingerd en zou direct zijn overleden. Twee andere personen konden op eigen kracht uit het busje komen en liepen verdwaasd rond.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, heeft de brandweer van Biddinghuizen het ongeval direct opgeschaald naar Middel Hulpverlening. Hierop werden extra brandweervoertuigen opgeroepen. Naast de traumahelikopter uit Amsterdam werd ook de traumahelikopter vanaf vliegbasis Volkel opgeroepen. Deze laatste is uiteindelijk niet meer ter plaatse gekomen.

Alle vijf de gewonden zijn per ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de personalia van de slachtoffers nog niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat het ging om een busje met arbeidsmigranten die vermoedelijk onderweg waren naar het werk. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Uit de sporen was te herleiden dat de bestuurder op ongeveer 75 meter voor de desbetreffende boom met zijn wielen in de berm terecht is gekomen. Het busje is vervolgens zonder stuurcorrectie recht op de boom af gegaan. Wat de oorzaak is van het in de berm terecht komen, is nog niet bekend. De politie doet hier nog onderzoek naar.

De Oldebroekerweg tussen Elburg en Biddinghuizen is urenlang afgesloten geweest. Verkeer vanaf Elburg moest bij de Olsterweg een andere route nemen. Bergingsbedrijf Wolves is ter plaatse gekomen en heeft de zwaar beschadigde bus geborgen. Het motorblok moest daarbij apart worden geborgen. De ravage in de berm was groot: tientallen brokstukken lagen over een groot gebied verspreid.


Locatie 1 reactie 13.236x

Reactie (1)

RobertDonderdag 21 april 2016 – 18:14
Een busje reed 75m op een berg? In 2:15 zie je, dat geen correctie gebeurd. De chaffeur was waarschijnlijk in het slaap gevallen.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Biddinghuizen:

Hoist oefening met KNRM en SAR helikopter op het Veluwemeer
Automobilist eindigt op de kop in sloot Enkweg Biddinghuizen
Het weer in Wezep
Regen 7,1°C
N 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier